En blogg är ett verktyg som idag kan användas av många olika anledningar. Det kan vara helt och hållet privat, eller för vänner och familj och andra har det som yrke. På en blogg väljer man själv vad man skriver. Ibland handlar det om vardagslivet och andra bloggar bevakar och följer ett visst område eller tema. Oavsett kan man råka ut för bloggtorka, eller så kallad skrivkramp.

Hur kan man på bästa sätt hantera det om det står helt still i frågan om vad man ska skriva om? Hämta inspiration på ett eller annat sätt är det bästa, det kan vara från andra bloggar inom samma kategori. Vad har de skrivit och berättat om? Kanske det är något där som man fastnar för och kan göra en personlig vinkling av. Att kopiera rakt av ska man vara försiktig med, men det går alltid att göra en egen version av ett inlägg.

Ett annat tips för att motverka bloggtorka är att skriva ett inlägg där man låter sina läsare lämna önskemål på sånt som de gärna vill läsa om. Läsarna tänker då att de är både intressant och har en betydelse för bloggen samtidigt som man kan fylla på med idéer.

Ibland kan det helt enkelt vara så enkelt att man behöver ta en paus i sin blogg. Det bästa är då att vara öppen och ärlig mot läsarna om vad anledningen är och skriva att man helt enkelt är i behov av en paus på obestämd tid men har som mål att inom kort återuppta sitt skrivande. Under den tiden kan man reflektera och samla ihop ny energi och inspiration till många härliga inlägg.

Yrket influencer

Yrkeskategorin influencer är relativt ny på marknaden. Det innebär att man jobbar som inspiratör och motivatör. På sin blogg kan man lyfta fram speciella varumärken där man får betalt för att de får annonsutrymme.En av de tidiga i Sverige som började att tjäna pengar på bloggandet var Blondinbella. Hon var tidigt ute med sin blogg och fick många följare. Under många år byggde hon upp en stor inkomstkälla vilket sedan har lett till att hon startat också andra företag. Bloggen är fortfarande en viktig del där hon blandar arbete tillsammans med privatliv.

Yrket influencer
Yrket influencer

Bianca Ingrosso är en annan person som idag lever på sina sociala medier. Här är det löpande uppdateringar och en balans av både privatliv och jobbrelaterade saker. Även Bianca har jobbat sig upp och har startat eget varumärke och säljer idag både smink och datorväskor.

Att bli influencer är dock något som är få människor förunnat och inte något som man kommer kunna veta med säkerhet att man kan leva på. Vill man satsa på det är det bra att till och börja med att ha också ett annat jobb som man med tiden kan helt släppa om man lyckas slå sig fram som influencer.

Idag bedöms arbetsmarknaden som väldigt liten, men att det övertid kan finnas ett större behov. Då gäller det att inte få någon form av bloggtorka.

Back to Top