Varje bloggare vet att det finns möjlighet att tjäna lite extra på blogg.

Vissa bestämmer sig att slippa idén för att inte attackera sina läsare med reklam. Det kanske är bra och väldigt långsiktigt tillvägagångssätt, men det gör själva bloggande mer stressande och ibland kan orsaka problem med ekonomi. Det är därför många professionella bloggare bestämmer sig att införa reklam på sin blogg. Det som är viktigt är att kunna sälja det för en bra pris och behålla sitt innehåll på samma eller själv bättre nivå och kvalitet. Det som kan vara själv viktigare är att reklam inte är det enda sätt som man kan tjäna på bloggen.

Olika sätt att tjäna på sin blogg

Olika sätt att tjäna på sin blogg

Bloggare som alla andra påverkare har en publik som gillar det som de gör. Detta förtroende gör att man kan har stor försäljningspotential. Flera och flera företag vill att bloggare ska reklamera deras produkter på sin blogg. Det gäller dock inte själva reklamplats utan självständiga artiklar som bloggare ska skriva om produkten. Det gör att om man litar på bloggaren och köper produkter, då kan bloggare tjäna på så kallad affiliate länk. En sådan länk gör att man tjänar på varje produkt som läsaren har köpt tack vare rekommendationen. Det finns obegränsat många sätt att tjäna pengar på bloggen. Som en framgångsrik bloggare kan man ge föreläsning som handlar om själva bloggande. Det är möjligt att skriva upp avtal med stora företag som vill att man ska leda deras företagsblogg. Det går också att man ska samarbeta med andra bloggare som behöver på något sätt förbättra kvalitet på sin blogg. Som sagt en bra utvecklad blogg är något man kan tjäna på utan större problem.

Vad som ska undvikas?

Man ska komma ihåg att det finns flertal människor som lurar bloggare. Det som är viktigast är att läsa noggrant avtal som man skriver under. Det behöver man inte göra på direkten och det är bäst att försöka hitta felaktigheter eller ställen som kan orsaka något problem i några planer man kan ha. Det är inte enkelt, eftersom de flesta avtalen är skrivna så att det inte är möjligt att förstå dem, men man ska ändå försöka. Om man har en blogg som är fördjupad i en given nisch, ska man inte skriva om något helt annorlunda från det huvudsakliga ämnet. Då kan man se på direkten att inlägget är betalt. Med detta sagt, ska man understryka att man ska bara reklamera grejer man använder eller skulle använda själv. Det handlar om att vara trovärdig. Som jämförelse kan man säga att det inte är viktigt att tjäna 10 tusen kronor på en gång och tappa alla läsare utan tjäna tusen kronor i 10 år och behålla dem läsarna som gör att man kan tjäna dem. Viktigaste råd som man ska få till sig och förstå är att respekt och förtroende byggs väldigt långsamt, men kan förstöras väldigt snabbt. Det är viktigt att kunna fatta beslut på lång sikt. Med enkla ord, det är läsare som gör att man tjänar pengar och de förtjänar respekt.

Back to Top