För att kunna beskriva skillnader mellan en blogg och en hemsida, ska man förklara vad de egentligen är och vad de har för syfte. En blogg är en webbsida som fungerar hellre som sociala medier.

Syftet med blogg är att locka upp nya potentiella kunder med intressanta inlägg. Tack vare blogg kan man bevisa att man har kunskap som behövs för att leverera produkten till kunden i kvalitet som förväntas. Bloggar blir alltför populära nu för tiden. Hemsida i sin tur är en webbsida som inte är så ofta aktualiserad. Den innehåller de mest viktiga information om företaget, man kan läsa om produkter eller tjänster som erbjuds och hitta svar på de viktigaste frågor. En hemsida lockar inte kunder med intressanta inlägg utan professionell design.

Både blogg och hemsida är goda sätt att skaffa sig nya kunder. Produkter och tjänster kan annonseras utan större problem, men de skiljer sig åt i princip. Många företag har båda bloggar och hemsidor. Det gör att man kan annonsera sig både aktivt och passivt. Hemsida kan på många sätt samarbeta med blogg för att skapa en synergi ledande till nya kunder.

Hur leder man en blogg

Det som är viktigt när man leder en blogg är att definiera sin målgrupp. Det är viktigt, eftersom man måste kunna hitta information om sina potentiella kunder och veta väldigt mycket om produkten man erbjuder. Den viktigaste regeln med bloggen är att lägga till intressanta och lockande inlägg regelbundet. Det gör att bloggen visar högre upp i visningsfält i Google eller andra liknande plattformar. Bloggar kan växa tillsammans med läsare och göra att de litar på företaget som lägger till informativa, professionella inlägg. Det finns dock några nackdelar som man ska veta om. Bloggar är engagerande och kräver mycket uppmärksamhet i motsats till hemsida. Man kan säga att blogg är mer aktiv och kan falla i interaktion med potentiella kunderna.

Varför är det värt att ha en bra hemsida

En bra hemsida kan skaffa nya kunder regelbundet och man behöver inte ta hand om den för mycket. Det är bra att hålla sin hemsida uppdaterad enligt nyaste trender, men i grundläggande kan man lämna den i några månader utan att se större skillnad i antalet intresserade kunder. Det kan verka att hemsida ska vara mycket billigare. Det är tyvärr inte så, sökmotorer som Yahoo och Google ändrar sina förväntningar mot hemsidor väldigt ofta som gör att det är svårt att hålla sig högst uppe på söklistan en längre tid. Det är därför man behöver ha tillgång till specialister som har koll på sådana saker och vet om alla nyheter som inledas och hur man ska agera på det. Hemsida är en kort sammanfattning på företagets vinster och ska introducera potentiella kunder till företag. Ofta händer det att hemsida är kännetecken i sig själv tack vare sin ovanlig design. I grund och botten företag som respekterar sig måste ha en hemsida så att kunder ska kunna hitta det när som helst de vill.

Varför är det värt att ha en bra hemsida
Varför är det värt att ha en bra hemsida
Back to Top