Det är många människor som vill gärna dela sin kunskap med folk. De vet att de skulle vara goda på att skriva blogginlägg, men de är rädda för att börja det.

Det finns dock inte någonting som man ska vara rädd för i bloggande. Från tekniskt perspektiv är det mycket enkelt och trevligt uppdrag och varje som helst person skulle klara av att öppna egen blogg. Det är dock inte bara privatpersoner som öppnar bloggar utan också stora företag som behöver företagsblogg för att leda sina marknadsföringkampanjer.

Tekniska aspekter av blogg

hur får man trafik?

När man bestämmer sig att börja att blogga, vet man vanligtvis vad man ska skriva om, vad slags ämnen som den ska röra sig om och helt enkelt vad den ska handla om. Det finns många saker man ska komma ihåg i början och det kan vara lite överväldigande. Man känna sig lite otryggt när man inte ens vet hur man gör att den bloggen kan helt enkelt ses i nätet. Detta är dock inte något stort problem och om man är bra på att googla, kan det göras inom en timme eller själv mindre. Varje webbsida behöver två saker, för att vara synlig av andra människor i internet. Den första är server som man ska sätta hela webbsidan på och domän. Servern är en plats som potentiell läsare ska behöva komma åt (själv omedvetet genom att klicka på länken), domän är i enkla ord namnet på bloggen som man öppnar. Det är allt mellan delen www och .se som finns i webbadressen. Det är ofta domän som är dyrast om man öppnar självgående blogg och inte gör det genom bloggplattformar som förenklar bloggande.

Är det svårt att leda blogg?

Det att leda blogg är en av de billigaste hobbys som man kan hitta på. Det att öppna enkel blogg som man ska då och då uppdatera kostar bara några kronor. Det som är den största kostnad är tid. Det att börja bloggen och behålla ordentligt kvalitet, kan vara väldigt engagerande. I själva början behöver man lägga massa tid på att hitta sin skrivstil och de första läsarna. Det blir självklart enklare med tiden, men faktum är att nästan varje bloggare hävdar att det var svårast när de begynte eftersom man inte visste vad och hur man gör. Om man inte satsar på att leva ut av det kan det verkligen inte vara dyrt. Allt beror på vad man förväntar sig och om man planerar att hela bloggande ska vara en succé. Det att leda blogg är som att leda ett litet företag. Man ska passa på olika handlingar och ta ansvar för sina beslutningar. Det kan hända ibland att man faktiskt ska investera i det för att kunna gå lite vidare med karriären. Det är sådana saker som en egen plattform, bättre domän, hjälp av marknadsföringsbyrå som ska hjälpa med att skapa design och liknande. Man ska helt enkelt bete sig som entreprenör för att dra ut av bloggen så mycket som det är möjligt.

Back to Top